Работещите в рафинерията Лукойл Нефтохим излязоха на протест. Те настояват за

...
Работещите в рафинерията Лукойл Нефтохим излязоха на протест. Те настояват за
Коментари Харесай

Работещите в „Лукойл” блокираха изхода на Бургас за София (СНИМКИ)

Работещите в рафинерията „ Лукойл Нефтохим ”  излязоха на митинг. Те упорстват за опазване на работните им места. Движението на кръговото към изхода от Бургас към София е блокирано, протестиращите пропущат единствено рейсове на градския превоз и коли за спешна помощ.

Недоволството на заетите в нефтената рафинерия е предизвикано от предлагането на ГЕРБ за преустановяване предварително дерогацията на „ Лукойл “, която разрешава на рафинерията да работи с съветски нефт. Нефтохимиците се тормозят и от слуховете за възможна продажба на рафинерията. Те оповестиха, че са подготвени да стигнат до жълтите павета в столицата.
 

БГНЕС

 

„ Бургаската рафинерия сега е цел на пиратска офанзива от тайфа политици “, обявиха протестиращите. Те заплашват с групов иск, дружно с премиера Денков, за всички клюки по адрес на „ Лукойл “.
 

БГНЕС

 

Поводът са свадите около  дерогацията и заплащането на налозите от компанията. Според Синдиката на  българските нефтохимици политиците  използват протичащото се за задачите си и поради това са подготвени да защитят работните си места с всички законови средства.

„ Лукойл “ с позиция: Настояваме да се прекратят всички безпочвени обвинявания

3 000 са членовете на синдиката в бургаската рафинерия.  1 300 са директно заетите в нефтопреработката.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР